Guvernul Adoptă Ordonanţa de Urgenţă pentru Creşteri Salariale şi Decontarea Ochelarilor

Guvernul Adoptă Ordonanţa de Urgenţă pentru Creşteri Salariale şi Decontarea Ochelarilor

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de joi care prevede creşteri salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari şi decontarea ochelarilor de vedere, în limita a 500 de lei per persoană. Majorarea salarială se va aplica în două tranşe, prima de 5% în luna iunie şi a doua în luna septembrie.

Categoriile de angajaţi care vor beneficia de această creştere includ personalul din administraţia centrală, domeniile cultură, diplomaţie, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorităţile şi instituţiile publice finanţate din venituri proprii, precum şi funcţionarii publici şi personalul contractual din localităţile de până la 20.000 de locuitori.

Personalul agenţiilor judeţene şi al Municipiului Bucureşti pentru Protecţia Mediului va beneficia de salarizarea echivalentă cu cea a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, aplicându-se aceleaşi tranşe de majorare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a menţionat că această ordonanţă urmăreşte principiul de echitate şi echivalare, "aceeaşi muncă, aceeaşi plată". De asemenea, a fost reglementată posibilitatea angajatorilor de a deconta achiziţia de dispozitive de corecţie vizuală pentru angajaţii care utilizează echipamente cu ecran pentru o durată semnificativă a timpului de lucru.

Impactul bugetar estimat pentru aceste măsuri în anul 2024 este de 1,2 miliarde lei. Ordonanţa vine în contextul unor proteste ale angajaţilor Guvernului, care au avut loc în ziua adoptării măsurilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;