Poșta Română în pragul grevei generale: Serviciile poștale, în pericol de paralizie

Poșta Română în pragul grevei generale: Serviciile poștale, în pericol de paralizie

Angajații Poștei Române sunt pe cale de a declanșa o grevă generală care ar putea avea repercusiuni semnificative asupra distribuției serviciilor poștale din întreaga țară. După avertismentul dat de o grevă de două ore pe data de 20 martie, tensiunile dintre conducere și salariați continuă să crească, cu potențiale efecte asupra aproape jumătate din populația României.

Conform declarațiilor sindicatelor, nemulțumirile angajaților sunt legate de salariile insuficiente și de lipsa unui contract colectiv de muncă care să asigure condiții mai bune de lucru. Vicepreședintele Blocului Național Sindical, Mircea Burlacu, a subliniat că peste două treimi din angajații companiei naționale primesc salariul minim pe economie și solicită o creștere salarială de 400 de lei net, precum și o majorare a sporurilor de loialitate între 5 și 10%.

Sindicatele acuză conducerea Poștei Române de lipsa de interes în privința negocierilor pentru un nou contract colectiv. Directorul general Valentin Ștefan este acuzat că nu a participat personal la negocieri și nu a delegat persoane cu mandatul necesar pentru a lua decizii.

Dacă nu se va ajunge la un consens, greva generală ar putea afecta distribuția pensiilor pentru peste 5 milioane de pensionari, a ajutoarelor sociale și a altor beneficii esențiale. De asemenea, ar putea fi perturbată distribuția citațiilor și convocărilor judiciare, ceea ce ar putea genera probleme majore de funcționalitate în cadrul serviciilor publice.

În acest context, este esențial ca părțile implicate să găsească o soluție rapidă pentru a evita perturbarea semnificativă a serviciilor poștale, pe care se bazează milioane de cetățeni români.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;