Programul Fidelis se reia în iunie 2024 cu dobânzi similare celor din aprilie

Programul Fidelis se reia în iunie 2024 cu dobânzi similare celor din aprilie

Statul român deschide din nou porțile pentru investitori prin programul Fidelis, începând cu data de 18 iunie 2024. Cetățenii vor avea posibilitatea să împrumute Statul până pe 28 iunie 2024, beneficiind de dobânzi atractive, similare cu cele oferite în luna aprilie. Dobânzile pentru titlurile de stat în lei sunt de 6% pentru o perioadă de un an, 6,85% pentru trei ani și 7% pentru donatorii de sânge pe un an. Pentru emisiunile în euro, dobânzile sunt de 4% pentru un an și 5% pentru cinci ani. Donatorii de sânge trebuie să prezinte adeverințe sau carnete valide, emise între 1 ianuarie și 28 iunie 2024.

Diferența dintre Fidelis și programul Tezaur este că titlurile Fidelis sunt listate la Bursa de Valori București, oferind astfel posibilitatea de vânzare înainte de scadență. În plus, suma minimă de investiție pentru Fidelis este de 5.000 de lei sau 1.000 de euro, în timp ce Tezaur nu impune o sumă minimă de investiție. Achiziția titlurilor Fidelis se poate realiza prin instituții bancare precum Alpha Bank, BT Capital Partners, BCR, BRD sau prin intermediul unui broker, pe când titlurile Tezaur sunt disponibile prin Trezoreria Română, Poșta Română sau SPV.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;