Guvernul României lansează programul „Rabla pentru tractoare” destinat micilor fermieri

Guvernul României lansează programul „Rabla pentru tractoare” destinat micilor fermieri

Guvernul României, prin vocea premierului Marcel Ciolacu, a anunțat lansarea programului „Rabla pentru tractoare”, destinat micilor fermieri. Această inițiativă, finanțată prin Fondul pentru mediu, oferă un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziția de noi utilaje agricole. Programul își propune să susțină producția internă de tractoare și să faciliteze accesul la tehnologie modernă în sectorul agricol, cu un buget alocat de 500 milioane lei.

Premierul a subliniat că mecanismul de finanțare va fi simplificat pentru a reduce birocrația, astfel încât fermierii să poată beneficia rapid de fondurile disponibile. În cadrul ședinței de Guvern, s-a discutat și despre necesitatea suplimentării bugetului pentru programul IMM PLUS, dat fiind interesul crescut din partea întreprinderilor mici și mijlocii.

Detaliile privind condițiile de participare și procesul de aplicare vor fi stabilite în Ghidul de finanțare, care urmează să fie aprobat printr-un ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor și publicat în Monitorul Oficial al României.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;