Guvernul României Investește 1,85 Miliarde Lei în Proiecte de Infrastructură Finanțate din Fonduri Europene

Guvernul României Investește 1,85 Miliarde Lei în Proiecte de Infrastructură Finanțate din Fonduri Europene

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o alocare semnificativă de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România. Guvernul va direcționa suma de 1,85 miliarde de lei către finanțarea proiectelor europene din acest sector. Printre inițiativele majore se numără construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești, Autostrăzii Transilvania și Autostrăzii Târgu Mureș-Iași, precum și dezvoltarea centurii Capitalei și a Drumului Expres Pitești-Craiova.

În plus, bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii va fi suplimentat cu 840 de milioane de lei pentru extinderea și modernizarea liniilor de metrou din București și Cluj-Napoca, ambele proiecte fiind parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste investiții sunt esențiale pentru îmbunătățirea mobilității și pentru a răspunde nevoilor de transport ale cetățenilor, contribuind totodată la dezvoltarea economică a țării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;