Programul Casa Verde Fotovoltaice: O Nouă Șansă pentru 25.000 de Gospodării de a Produce Energie Curată

Programul Casa Verde Fotovoltaice: O Nouă Șansă pentru 25.000 de Gospodării de a Produce Energie Curată

Programul Casa Verde Fotovoltaice, o inițiativă ecologică și economică de amploare în România, își redeschide porțile pentru aproximativ 25.000 de beneficiari care nu au reușit să-și selecteze un instalator validat. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat deblocarea aplicației astăzi, la ora 10.00, oferind astfel o fereastră de 90 de zile pentru alegerea instalatorilor și avansarea în procesul de instalare a panourilor fotovoltaice.

Această mișcare este parte dintr-un efort mai amplu de a transforma România într-o țară a prosumatorilor, cu un accent pe producția de energie verde și reducerea emisiilor de carbon. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat pe Facebook că acest pas va contribui la scăderea facturilor la electricitate pentru 90.000 de gospodării și, odată cu bugetul record de 2 miliarde lei alocat pentru ediția 2024 a programului și alte inițiative guvernamentale, 2024 se anunță a fi anul transformării energetice în România.

Beneficiarii programului sunt îndemnați să acceseze site-ul www.afm.ro pentru a consulta lista instalatorilor validați și a începe demersurile necesare. În cazul în care apar erori în procesul de verificare și eligibilitate, instalatorii au o perioadă de 5 zile, începând de astăzi, pentru a remedia situația.

În contextul actual, când sustenabilitatea și independența energetică sunt priorități globale, România face pași importanți spre un viitor mai verde și mai economic pentru cetățenii săi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;