Incident aviatic: Avion cu participanți la congresul opoziției din Republica Moldova deviat spre București

Incident aviatic: Avion cu participanți la congresul opoziției din Republica Moldova deviat spre București

Un avion care zbura din Armenia spre Republica Moldova, transportând participanți la congresul opoziției, a fost deviat spre București după ce autoritățile moldovenești nu au permis aterizarea acestuia la Chișinău. Aeronava, operată de compania FlyOne, a aterizat inițial la Aeroportul Henri Coandă din București în dimineața zilei de vineri, în urma unei escală neprogramate, cauzată de lipsa autorizației de aterizare de la Chișinău.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a explicat că zborul nu a primit aprobarea necesară din cauza nerespectării cerințelor de notificare a modificărilor de orar de către operatorul aerian, care ar fi trebuit să informeze autoritățile cu trei zile înainte.

În timp ce aeronava se pregătea să plece înapoi spre Erevan, Aeroportul Henri Coandă a primit o amenințare cu bombă de la bordul avionului. Pasagerii au fost evacuați și după verificări s-a constatat că alerta era falsă. Avionul a decolat ulterior fără alte incidente.

Incidentul a fost comentat pe rețelele sociale de deputata Marina Tauber, apropiată a oligarhului prorus Ilan Şor, care a acuzat autoritățile moldovene de presiuni ilegale asupra cetățenilor și a cerut explicații din partea Direcției Aviației Civile.

Situația vine într-un context politic tensionat în Republica Moldova, în preajma alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, cu acuzații de interferență externă și preocupări privind integritatea procesului electoral.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;