China Extinde Programul de Scutire de Vize pentru Cetățenii din Șapte Țări Europene și Malaezia

China Extinde Programul de Scutire de Vize pentru Cetățenii din Șapte Țări Europene și Malaezia

China a anunțat recent o extindere a programului său de scutire de vize, o mișcare strategică menită să stimuleze schimburile culturale și economice internaționale. Într-o perioadă în care călătoriile globale încă se resimt din cauza pandemiei de coronavirus, această decizie vine ca un semnal pozitiv pentru cetățenii din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Irlanda, Elveția și Malaezia.

Potrivit Euronews, această măsură a fost făcută publică în contextul vizitei premierului chinez Li Qiang în Europa și participării acestuia la prestigiosul Forum Economic Mondial de la Davos. Scopul declarat de autoritățile chineze este de a facilita dezvoltarea de înaltă calitate a schimburilor de personal chinez și străin și de a deschide mai mult țara către lumea exterioară.

Cetățenii țărilor beneficiare vor putea intra în China fără a necesita viză pentru o perioadă de până la 15 zile, în cadrul unui program de testare care va fi în vigoare timp de un an. Acest pas reprezintă o încercare de a reveni la nivelul de interacțiune internațională pre-pandemic, când China înregistra un trafic impresionant de vizitatori străini.

Deși călătoriile internaționale în China sunt încă sub nivelul celor dinaintea pandemiei, există semne de revigorare. Datele unei agenții de turism indică o creștere substanțială a numărului de rezervări din Europa către China, cu un interes sporit pentru orașe precum Shanghai, Beijing, Guangzhou și Shenzhen.

Pe lângă facilitățile de vize, China își îmbunătățește infrastructura turistică și promovează intens atracțiile culturale și istorice, investind în tehnologie și sisteme de plată electronică pentru a atrage mai mulți vizitatori.

Aceste eforturi sunt parte din strategia mai largă a guvernului chinez de a căuta investiții străine și de a stimula economia, care a suferit în timpul pandemiei. Personalități din lumea afacerilor, cum ar fi Elon Musk de la Tesla și Tim Cook de la Apple, au vizitat China pentru negocieri și întâlniri comerciale, arătând că interesul internațional pentru piața chineză rămâne puternic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;