Tragedie în China: Incendiu Devastator în Jiangxi cu Zeci de Victime

Tragedie în China: Incendiu Devastator în Jiangxi cu Zeci de Victime

Un incendiu cumplit a avut loc la un magazin din Xinyu, provincia Jiangxi, China, soldat cu un bilanț tragic de 39 de persoane decedate și alte nouă rănite. Tragedia s-a petrecut în după-amiaza zilei de 24 ianuarie, când flăcările au cuprins un etaj subteran al clădirii de pe Bd. Tiangongnan, în districtul Yushui. Autoritățile locale au intervenit de urgență, dar dimensiunea dezastrului a fost una majoră, cu un fum dens și negru care a fost surprins în imagini video distribuite pe rețelele de socializare.

Conform declarațiilor guvernului local, victimele au fost transportate de urgență la spital, iar eforturile de salvare continuă pentru cei încă blocați în clădirea afectată de incendiu. Într-un comunicat, președintele chinez Xi Jinping a subliniat necesitatea de a întări măsurile de prevenție și de a asigura siguranța cetățenilor, în urma acestui incident și a altor incendii recente din China, inclusiv cel dintr-un cămin școlar din provincia Henan, care a dus la moartea a 13 elevi.

Imaginile dramatice de la locul incidentului arată oameni disperați să scape de flăcări, unii dintre ei sărind pe fereastră pentru a-și salva viețile. Clădirea, care adăpostea o cafenea la demisol, un birou de recrutare, un internet cafe și săli de cursuri, a fost rapid înghițită de foc, ce a început să se extindă de la demisol spre etajele superioare.

Această tragedie vine să adauge la o serie de incendii grave înregistrate în China în ultimul an, punând presiune pe autorități pentru a îmbunătăți standardele de siguranță și pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;