Tragedie în China: Prăbușirea unei porțiuni de autostradă lasă în urmă 36 de morți și întrebări privind siguranța infrastructurii

Tragedie în China: Prăbușirea unei porțiuni de autostradă lasă în urmă 36 de morți și întrebări privind siguranța infrastructurii

O tragedie a zguduit sudul Chinei, unde o porțiune de autostradă s-a prăbușit, lăsând în urmă cel puțin 36 de morți și 30 de răniți. Incidentul, descris ca un "dezastru geologic natural" de către televiziunea de stat CCTV, a fost provocat de ploile abundente care au afectat provincia Guangdong în ultimele săptămâni.

Surparea a avut loc într-o zonă împădurită, pe o pantă abruptă, între orașul Meizhou și comitatul Dabu. Martorii au relatat că au auzit un zgomot puternic și au observat o gaură largă formându-se în spatele lor, în momentul în care au trecut pe lângă secțiunea de drum care s-a prăbușit ulterior.

Echipele de salvare, împărțind zona în 10 sectoare, au căutat supraviețuitorii cu ajutorul câinilor și al dispozitivelor de detectare, în ciuda condițiilor dificile cauzate de ploaie și de riscul de noi surpări. Sprijinul a inclus excavatoare și macarale pentru a ajuta la eforturile de căutare și salvare.

Acest incident tragic ridică noi întrebări privind siguranța infrastructurii în China, în contextul în care "intensificarea schimbărilor climatice" crește probabilitatea unor astfel de fenomene extreme, conform declarațiilor lui Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice la ministerul chinez al resurselor de apă.

În timp ce familiile îndoliate își plâng pierderile, autoritățile chineze sunt chemate să revizuiască standardele de siguranță și să ia măsuri pentru a preveni astfel de catastrofe în viitor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;