Președintele Klaus Iohannis distins cu prestigiosul premiu "OSCARUL de la Washington" de către Atlantic Council

Președintele Klaus Iohannis distins cu prestigiosul premiu "OSCARUL de la Washington" de către Atlantic Council

Atlantic Council, un think tank de renume în domeniul afacerilor internaționale, a anunțat recent că Președintele României, Klaus Iohannis, va fi onorat cu premiul Distinguished International Leadership Award. Această distincție, adesea comparată cu celebrele premii Oscar și cunoscută sub numele de "OSCARUL de la Washington", reprezintă o recunoaștere a carierei remarcabile și a contribuției semnificative a lui Iohannis la conducerea exemplară a României și la consolidarea relațiilor transatlantice și europene.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc într-o atmosferă de gală la Waldorf Astoria din Washington D.C., pe data de 8 mai, adunând la un loc personalități influente din întreaga lume. Președintele Iohannis va fi prezentat de Stephen J. Hadley, președintele Comitetului consultativ internațional al Consiliului Atlantic și fost consilier pentru securitate națională a SUA.

Laureații Premiilor Distinguished Leadership 2024 sunt aleși pentru contribuția lor excepțională la promovarea unei lumi mai bune prin angajamentul lor de-a lungul vieții. Printre cei care au primit acest premiu în trecut se numără președinți ai SUA, lideri europeni, directori ai organizațiilor internaționale și artiști de renume.

Atlantic Council, fondat în 1961, gestionează diverse programe și centre regionale axate pe securitatea internațională și prosperitatea economică globală. Cu sediul în Washington, D.C., organizația face parte din Asociația Tratatului Atlanticului, care susține NATO și aduce împreună lideri politici, academicieni, oficiali militari și diplomați.

Această distincție oferită Președintelui Iohannis subliniază rolul important pe care România și liderii săi îl joacă pe scena internațională, consolidând imaginea țării ca un partener de încredere în cadrul comunității internaționale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;