Pensionarii din România vor avea pensiile înainte de Paște - Anunțul Poștei Române

Pensionarii din România vor avea pensiile înainte de Paște - Anunțul Poștei Române

Pensionarii români pot răsufla ușurați, deoarece pensiile pentru luna mai vor fi distribuite în avans, înaintea Sărbătorilor Pascale. Acest demers vine ca o veste bună pentru aproape cinci milioane de seniori care se pregătesc să sărbătorească Paștele alături de familie și prieteni.

Compania Națională "Poșta Română" a început distribuirea pensiilor de sâmbătă, cu o săptămână înainte de Paște, conform unei hotărâri guvernamentale care vizează ca aceste sume să ajungă la beneficiari până pe data de 5 mai. Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a subliniat efortul comun al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Finanțelor și Casei Naționale de Pensii, precum și al partenerilor bancari, pentru ca distribuirea să se facă în cel mai scurt timp posibil.

Pentru această operațiune, sumele virate către Poșta Română și băncile comerciale se ridică la impresionanta cifră de 9.331.399 mii de lei. Aceste fonduri provin atât din bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și din bugetul de stat.

Premierul Marcel Ciolacu a descris această măsură ca fiind un gest de respect față de seniorii țării, recunoscând munca depusă de toate entitățile implicate pentru realizarea acestei acțiuni într-un timp atât de scurt.

Poșta Română, fiind operatorul național de servicii poștale și aflându-se în proprietatea statului român, demonstrează încă o dată capacitatea de a răspunde prompt nevoilor cetățenilor, mai ales în perioadele de sărbătoare, când sprijinul financiar este esențial.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;