Grevă Generală la Poșta Română: Impactul asupra Pensionarilor și Solicitările Angajaților

Grevă Generală la Poșta Română: Impactul asupra Pensionarilor și Solicitările Angajaților

Grevă generală la Poșta Română: angajații solicită salarii mai mari, iar pensionarii sunt asigurați că nu vor fi afectați.

Angajații Poștei Române au intrat în grevă generală, cerând creșteri salariale și sporuri de loialitate. Conducerea companiei a făcut o ofertă pentru cei cu salariul minim, dar aceasta a fost refuzată de sindicate. Valentin Ștefan, directorul general, a menționat că au fost pregătite echipe mobile pentru a prelua activitatea și a asigurat că toate drepturile sociale, inclusiv pensiile, vor fi livrate la timp.

Sindicaliștii acuză presiuni și înlocuirea angajaților greviști cu personal din București, o mișcare care a stârnit nemulțumirea lucrătorilor din Cluj. Blocul Național Sindical (BNS) a evidențiat că majoritatea angajaților au salarii la nivelul minimului pe economie și că, fără creșteri, situația va deveni gravă odată cu ajustarea salariului minim în iulie 2024.

Recomandările sindicaliștilor includ creșterea salariilor cu 400 lei net și sporul de loialitate, în timp ce Poșta Română a răspuns prin înființarea unui sindicat alternativ și promisiuni de creșteri salariale deja impuse de lege.

Deși negocierile dintre companie și sindicate nu au dus la un acord, Poșta Română a încercat medierea și a asigurat că majoritatea angajaților își va îndeplini atribuțiile. Compania a subliniat că pensionarii nu vor fi afectați de grevă și că toate drepturile sociale vor fi livrate conform angajamentului.

În concluzie, conflictul dintre angajații Poștei Române și conducerea companiei continuă, cu impact potențial asupra serviciilor oferite către populație. În ciuda asigurărilor, tensiunile rămân ridicate și soluționarea situației este așteptată cu interes de toate părțile implicate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;