Arestare pentru trădare: Cetățean român acuzat că a transmis informații secrete către Rusia

Arestare pentru trădare: Cetățean român acuzat că a transmis informații secrete către Rusia

Un cetățean român a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de trădare prin transmiterea de informații secrete către Rusia. Potrivit DIICOT, acesta ar fi filmat și fotografiat obiective militare românești și NATO, transmițând apoi materialele și informațiile către diplomați ruși. Acuzațiile vin în contextul tensiunilor crescute din regiune și al implicării Rusiei în conflictul din Ucraina.

Procurorii DIICOT au reținut bărbatul după ce au administrat probe care indică faptul că, începând cu anul 2022, acesta ar fi supravegheat obiective militare din proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe mijloace de probă. Trădarea este o infracțiune gravă, pedepsită în România cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor și a emis mandatul de arestare preventivă. În cadrul anchetei, au fost implicate mai multe instituții de securitate națională, inclusiv Serviciul Român de Informații și Direcția Generală de Informații a Apărării.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;