Angajații din Primării Revendică Salarii Mai Mari și Amenință cu Greva

Angajații din Primării Revendică Salarii Mai Mari și Amenință cu Greva

Angajații din primăriile de comune din România sunt pe punctul de a declanșa o grevă generală pe data de 5 februarie, în semn de protest față de nivelul actual al salarizării, care este blocat la grila din anul 2021. În contextul unui val de proteste la nivel național, sindicaliștii SCOR, ce reprezintă interesele acestor angajați, vor să transmită un semnal puternic Guvernului, notificându-l oficial pe 25 ianuarie despre intenția de grevă.

Conform sursei G4Media și Digi24, peste 11.000 de angajați din aproximativ 800 de comune sunt nemulțumiți de diferențele salariale dintre administrațiile locale din comune și cele din municipii sau orașe. Sindicaliștii solicită actualizarea grilei salariale la nivelul anului 2022 și denunță discriminarea dintre salarizarea primarilor și viceprimarilor comparativ cu restul bugetarilor.

Un alt subiect de discuție este finanțarea asistenților personali, numărând aproximativ 62.000 de angajați. În prezent, Guvernul suportă până la 90% din salariile acestora, însă angajații vor ca întreaga finanțare să fie asigurată de la bugetul de stat.

Într-o mișcare surprinzătoare, sindicaliștii propun reducerea cu 30% a numărului de consilieri locali ca măsură de economisire a fondurilor, o alternativă la comasarea comunelor mici, idee ce nu a fost primită cu entuziasm de către angajați.

Această situație subliniază tensiunile din cadrul administrației publice locale și pune presiune pe decidenții politici pentru a găsi soluții echitabile care să satisfacă nevoile angajaților din primării și să asigure o gestionare eficientă a resurselor publice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;