Greva la Turnul Eiffel: Monumentul emblematic al Parisului rămâne închis pentru vizitatori

Greva la Turnul Eiffel: Monumentul emblematic al Parisului rămâne închis pentru vizitatori

Turnul Eiffel, renumitul simbol al Parisului și atracție turistică de top în întreaga lume, își suspendă accesul vizitatorilor începând de luni, 19 februarie 2024, din cauza unei greve declanșate de angajații monumentului. Acesta este un răspuns la nemulțumirile exprimate de sindicatele CGT și Force Ouvrière (FO) față de modul în care Primăria Parisului, deținătoarea a 99% din capitalul societății care administrează Turnul Eiffel (SETE), gestionează aspectele financiare ale monumentului.

Sindicatele critică un model economic considerat de acestea „mult prea ambițios și imposibil de menținut”, având în vedere bugetele subestimate pentru lucrări și o supraevaluare a veniturilor anticipate. Problemele financiare au fost agravate de pandemia de Covid-19, care a redus semnificativ veniturile din vânzarea biletelor, cu un impact negativ estimat la 120 de milioane de euro. Mai mult, sindicaliștii atrag atenția asupra stării de degradare a monumentului, evidențiind numeroasele puncte de coroziune vizibile, chiar dacă lucrările de restaurare sunt în desfășurare.

Construit în 1887 și având o înălțime de 330 metri, Turnul Eiffel atrage anual aproximativ șapte milioane de vizitatori, iar peste 20 de milioane de persoane vin să admire monumentul fără a urca în el. În ciuda acestor cifre impresionante, grevele recente, inclusiv cea din 27 decembrie, aniversarea a 100 de ani de la moartea inginerului Gustave Eiffel, creatorul turnului, subliniază provocările cu care se confruntă gestionarea unei asemenea moșteniri culturale.

Autoritățile îi îndeamnă pe turiști să își amâne vizitele la Turnul Eiffel și să urmărească actualizările pentru a afla când monumentul își va relua activitatea normală. În acest moment, nu există o dată estimativă pentru rezolvarea conflictului și redeschiderea turnului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;