Criza Poștei Române: Marcel Ciolacu avertizează cu demiterea directorului dacă pensiile întârzie

Criza Poștei Române: Marcel Ciolacu avertizează cu demiterea directorului dacă pensiile întârzie

În contextul grevei generale declanșate de angajații Poștei Române, premierul Marcel Ciolacu a intervenit cu un mesaj ferm: directorul companiei, Valentin Ștefan, ar putea fi demis în cazul în care pensiile nu vor ajunge la timp la cetățeni. Nemulțumirile legate de nivelul salariilor au condus la o grevă începută pe 1 aprilie, afectând direct distribuția pensiilor.

„Am avut o discuție cu domnul ministru și aseară, am avut o discuție și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne-ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Ciolacu, subliniind urgența soluționării conflictului.

Angajații poștei au cerut o creștere salarială netă de 400 de lei, precum și majorarea sporului de loialitate. După 6 ore de negocieri, o propunere a fost pusă pe masă, dar decizia finală a sindicatului a fost de a continua greva. O nouă grilă de salarizare este promisă de Ministerul Digitalizării, însă timpul este un factor critic, având în vedere impactul direct asupra distribuției pensiilor.

Situația este urmărită îndeaproape de opinia publică și autorități, iar presiunea este pe umerii conducerii Poștei Române să găsească o soluție rapidă și eficientă pentru a evita întârzierile în livrarea pensiilor, care ar putea duce la consecințe serioase atât pentru beneficiari, cât și pentru imaginea instituției și a directorului său.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;