Ancheta DNA la Primăria Botoșani: Primarul Cosmin Andrei în Centrul Scandalului de Corupție

Ancheta DNA la Primăria Botoșani: Primarul Cosmin Andrei în Centrul Scandalului de Corupție

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, membru PSD, este în prezent sub lupa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru presupuse angajări ilegale. Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar penal care vizează suspiciuni de săvârșire a infracțiunilor asimilate celor de corupție, legate de fraudarea unor concursuri de angajare din cursul anului 2021.

Pe data de 2 februarie 2024, după obținerea autorizațiilor legale, anchetatorii au desfășurat percheziții domiciliare în două locații din Botoșani, una dintre ele fiind sediul Primăriei. În urma acestora, edilul a fost ridicat și dus la audieri la sediul DNA Suceava. Biroul primarului a fost percheziționat și sigilat, iar investigațiile se extind și la alte departamente ale administrației locale, inclusiv Direcția Impozite și Taxe.

Acest caz nu este singular, venind la scurt timp după perchezițiile efectuate la sediul Consiliului Județean Prahova, unde președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost pus sub control judiciar pentru acuzații de luare de mită.

DNA a primit sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava în cadrul acestor operațiuni. Cercetările continuă pentru a determina întregul context și implicarea altor funcționari publici în aceste activități ilegale.

Rezultatele anchetei vor fi comunicate public în concordanță cu evoluția investigațiilor și cu respectarea prevederilor legale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;