Reacția lui Vasile Iliuță la ancheta DNA: Susține că dosarul este legat de anunțarea candidaturii sale

Reacția lui Vasile Iliuță la ancheta DNA: Susține că dosarul este legat de anunțarea candidaturii sale

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a luat cuvântul pe rețelele de socializare pentru a-și exprima opinia cu privire la recentele percheziții efectuate de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Într-o declarație publică, Iliuță a legat acțiunile DNA de decizia sa de a candida pentru un nou mandat, sugerând că ancheta ar putea avea motivații politice.

Perchezițiile, care au inclus sediul Consiliului Județean și alte instituții publice, au avut loc la doar o zi după ce Iliuță și-a anunțat intenția de a candida din nou. În mesajul său, Iliuță a menționat că a fost achitat într-un dosar anterior și că are „încredere în justiție”, promițând să coopereze cu autoritățile pentru a clarifica orice neclarități.

Vasile Iliuță a subliniat că, în ciuda acuzațiilor și a investigațiilor, rămâne dedicat transparenței și corectitudinii în funcția sa publică. El a reiterat că documentele solicitate de DNA în cadrul anchetei ar fi putut fi trimise prin corespondență obișnuită, indicând că procedurile de percheziție ar putea fi excesive.

Ancheta DNA vizează presupuse fapte de abuz în serviciu și este legată de mai multe contracte de achiziții publice. Deși Iliuță a fost achitat într-un caz anterior, investigațiile continuă, iar sprijinul politic pentru Iliuță este condiționat de evoluția situației juridice.

Această situație subliniază tensiunile dintre justiție și politică, în contextul în care oficialii aleși sunt adesea subiectul investigațiilor anticorupție. În timp ce unii cetățeni pot vedea aceste acțiuni ca pe o garanție a integrității în administrația publică, alții le pot interpreta ca fiind manevre politice menite să influențeze cursul alegerilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;