Bogdan Buta, Fondatorul Untold, Absolvit de Acuzațiile de Agresiune Sexuală și Șantaj

Bogdan Buta, Fondatorul Untold, Absolvit de Acuzațiile de Agresiune Sexuală și Șantaj

Bogdan Buta, cunoscutul fondator al festivalurilor Untold și Neversea, a fost recent exonerat de acuzațiile grave de agresiune sexuală și șantaj, în urma unei decizii de clasare a dosarului de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Această decizie nu este definitivă, dar reprezintă un moment semnificativ în cazul care a ținut prima pagină a ziarelor în ultimele luni.

Ancheta a început în ianuarie 2024, când două persoane minore au susținut că au avut relații sexuale consimțite cu Bogdan Buta, în timp ce o a treia persoană minoră a fost menționată fără dovezi concrete ale unei tentative de act sexual. Procurorii au concluzionat că acuzațiile nu stau în picioare, având în vedere că presupusele victime aveau peste 16 ani la momentul incidentului, iar legea românească recunoaște consimțământul sexual începând de la această vârstă, cu excepția unor circumstanțe specifice care nu au fost dovedite în acest caz.

În plus, acuzațiile de șantaj au fost, de asemenea, respinse de procurori, care au considerat că acțiunile lui Buta nu au creat o stare de temere victimelor și, prin urmare, nu pot fi încadrate ca șantaj.

Reacția lui Bogdan Buta la acuzațiile aduse a fost una de fermă respingere, calificând întregul scenariu ca fiind unul fictiv, "doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță".

Decizia procurorilor a venit după o investigație rapidă, care a durat mai puțin de o lună, și a fost primită cu ușurare de către Buta și echipa sa. Cu toate acestea, este important de menționat că decizia de clasare poate fi contestată, ceea ce înseamnă că povestea nu este încă încheiată definitiv.

Acest caz a subliniat complexitatea legislației privind consimțământul și vârsta minorilor, precum și dificultățile în aducerea probelor în cazurile de agresiune sexuală, subiecte care continuă să fie dezbătute intens în societatea românească.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;