Percheziții DNA la vârful Consiliului Județean Gorj - Suspiciuni de corupție în contractele publice

Percheziții DNA la vârful Consiliului Județean Gorj - Suspiciuni de corupție în contractele publice

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat o serie de percheziții la Consiliul Județean Gorj și la domiciliul vicepreședintelui instituției, Dorin Tașcău, în contextul unor suspiciuni de corupție legate de achizițiile publice. Surse judiciare au confirmat că ancheta vizează infracțiuni presupuse a fi comise între anii 2020 și 2024, ce implică încheierea de contracte de achiziție cu firme controlate de funcționari publici.

Conform declarațiilor vicepreședintelui Tașcău, anchetatorii suspectează o posibilă incompatibilitate între funcția sa și activități economice, dar acesta neagă că ar administra firmele în cauză. Numele lui Tașcău a fost menționat și în interceptările DNA într-un alt dosar de corupție, ce îl vizează pe fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, acuzat de luare de mită.

Această operațiune a DNA subliniază eforturile continue de combatere a corupției în rândul funcționarilor publici și al instituțiilor statului, punând accent pe transparența și corectitudinea proceselor de achiziții publice. Detalii suplimentare vor fi oferite pe măsură ce ancheta avansează.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;