Percheziții de amploare la Botoșani: Parchetul European investighează fraudă cu fonduri UE

Percheziții de amploare la Botoșani: Parchetul European investighează fraudă cu fonduri UE

Autoritățile judiciare ale Uniunii Europene au inițiat o serie de percheziții în județul Botoșani, în cadrul unei anchete ample care vizează suspiciuni de fraudă cu fonduri europene, în valoare de 160.000 de euro. Parchetul European (EPPO), organismul independent responsabil pentru investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, a coordonat acțiunile de joi, care au inclus descinderi la locuințele mai multor funcționari publici și la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani.

În perioada 2018 - 2021, un grup de persoane, inclusiv funcționari publici și reprezentanți ai unor organizații, sunt suspectate că au obținut în mod fraudulos granturi finanțate din Fondul Social European. Aceste granturi erau destinate să sprijine tinerii în creșterea șanselor de angajare prin stagii de practică și cursuri de formare profesională. Însă, potrivit probelor, proiectele nu au fost realizate și niciun training nu a fost desfășurat.

Investigațiile sugerează că documentele depuse pentru obținerea granturilor conțineau date incorecte, iar oficialii agenției de ocupare a forței de muncă ar fi facilitat accesul la aceste fonduri. În urma perchezițiilor, 20 de persoane, între care suspecți și martori, au fost duse la audieri pentru a clarifica întreaga situație.

Această operațiune de amploare demonstrează angajamentul EPPO de a proteja integritatea fondurilor europene și de a combate corupția și frauda la nivel transnațional. Perchezițiile au fost susținute de forțe de ordine locale, inclusiv Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Jandarmeria Română - Inspectoratul de Jandarmerie Județean Botoșani.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;