Operațiunea națională de combatere a evaziunii fiscale: 100 de percheziții și prejudiciu de milioane

Operațiunea națională de combatere a evaziunii fiscale: 100 de percheziții și prejudiciu de milioane

Într-o dimineață recentă, o operațiune de amploare a fost lansată în București și în alte cinci județe ale României, având ca țintă combaterea evaziunii fiscale. Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au executat nu mai puțin de 100 de mandate de percheziție. Acestea au vizat sediile unor persoane juridice suspectate de infracțiuni grave, printre care evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

Focalizarea investigațiilor a fost pe achiziții fictive de deșeuri de ambalaje, care ar fi fost înregistrate în documentele contabile ale unei societăți din Corabia. Administratorul acestei firme este acuzat că, în cursul anului 2021, a creat achiziții inexistente în greutate de aproximativ 2.000 de tone, cu scopul de a obține bonificații financiare nejustificate. Aceste acțiuni au dus la un prejudiciu semnificativ adus bugetului de stat, estimat la aproximativ 3.600.000 de lei.

Perchezițiile au fost realizate cu suportul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din mai multe inspectorate județene, demonstrând un efort coordonat și semnificativ în lupta împotriva corupției și fraudelor fiscale.

Această acțiune subliniază determinarea autorităților de a urmări și de a pune capăt activităților ilegale care subminează economia națională și integritatea sistemului fiscal. Rezultatele acestei operațiuni vor fi așteptate cu interes de către public și de către actorii economici legitimi, care operează în conformitate cu legea.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;