Forțele Navale Române în Alertă: Mină Marină Descoperită în Apropiere de Costinești

Forțele Navale Române în Alertă: Mină Marină Descoperită în Apropiere de Costinești

Pe litoralul românesc, la Costinești, a fost semnalată prezența unei mine marine, generând o intervenție rapidă din partea Forțelor Navale Române. Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, echipa de scafandri EOD și un elicopter PUMA Naval s-au mobilizat pentru a investiga și neutraliza potențialul pericol.

Aceasta nu este o situație izolată, ci se înscrie într-un șir de evenimente similare care au avut loc de la începutul conflictului din Ucraina, în februarie 2022. De atunci, aproape 100 de mine marine au fost identificate în Marea Neagră, cu 95 dintre acestea fiind deja distruse. Intervenția de la Costinești marchează a șasea operațiune de acest gen efectuată de Forțele Navale Române.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a subliniat gravitatea situației, menționând că pericolul minelor marine în Marea Neagră este "uriaș" și că trebuie să fim mereu pregătiți pentru a le neutraliza. De asemenea, a lăudat inițiativa româno-bulgară-turcă de a avea un grup de combatere a minelor în regiune, menționând că este o măsură esențială pentru asigurarea securității maritime.

Garda de Coastă a fost cea care a semnalat prezența minei marine, iar procedurile operaționale naționale au fost activate imediat pentru a răspunde eficient situației. Această nouă descoperire subliniază importanța supravegherii continue a Mării Negre și a colaborării internaționale pentru a preveni riscurile la adresa securității navale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;