SUA Clarifică Poziția: Nu Sunt în Război cu Rebelii Houthi din Yemen

SUA Clarifică Poziția: Nu Sunt în Război cu Rebelii Houthi din Yemen

Într-o serie de declarații recente, oficialii guvernului american au subliniat că Statele Unite nu sunt implicate într-un război cu rebelii houthi din Yemen, în pofida acțiunilor defensive împotriva atacurilor repetate ale acestora. Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a evidențiat intenția SUA de a evita un conflict regional și a reiterat că acțiunile militare americane sunt strict măsuri de autoapărare.

Situația din Marea Roșie rămâne tensionată, cu atacuri asupra vaselor comerciale, care sunt considerate de către SUA drept provocări inacceptabile. Forțele navale americane au ripostat, vizând pozițiile houthi de patru ori în ultima săptămână, neutralizând rachete antinavă pregătite de rebeli pentru lansare.

Pe fondul acestor incidente, SUA au transmis un mesaj clar rebelilor houthi, cerând încetarea atacurilor asupra transporturilor internaționale și subliniind că vor continua să riposteze dacă situația o va cere. Acest mesaj vine în urma unui atac recent asupra petrolierului M/V Chem Ranger, care, deși nu a suferit avarii semnificative, evidențiază riscurile crescute în zonă.

În contextul tensiunilor dintre Israel și mișcarea teroristă palestiniană Hamas, rebelii houthi au intensificat atacurile asupra navelor cu presupuse legături cu Israelul, contribuind la instabilitatea regională. SUA își mențin angajamentul de a proteja navigația internațională și de a preveni escaladarea conflictului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;