Statele Unite Solicită Ancheta Urgentă a Israelului în Cazul Decesului unui Tânăr Americano-Palestinian

Statele Unite Solicită Ancheta Urgentă a Israelului în Cazul Decesului unui Tânăr Americano-Palestinian

Statele Unite au exprimat luni o solicitare fermă către Israel pentru demararea unei anchete urgente referitoare la moartea tragică a unui cetățean american de origine palestiniană, în vârstă de doar 17 ani. Tawfiq Abdeljabar Ajaq, tânărul în cauză, a fost ucis prin împușcare de către forțele israeliene în Cisiordania ocupată, un teritoriu ce a fost scena unei escaladări recente a violențelor.

Departamentul de Stat al SUA, prin vocea purtătorului de cuvânt Vedant Patel, a comunicat că se lucrează îndeaproape cu guvernul israelian pentru a aduna informații și a clarifica circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit. "Am cerut o anchetă urgentă pentru a determina circumstanțele morții sale și pentru a stabili responsabilitățile", a afirmat Patel.

Incidentul a avut loc în satul Al-Mazraa Al-Sharqiya, situat la est de Ramallah. Armata israeliană a confirmat că un polițist și un civil au deschis focul asupra unui palestinian suspectat de aruncarea cu pietre, iar un soldat aflat în zonă este de asemenea sub investigație pentru implicarea sa în incident.

Purtătorul de cuvânt american a subliniat că moartea tânărului este devastatoare și a reiterat apelul SUA la detensionarea situației din regiune. În același timp, biroul pentru afaceri palestiniene și ambasada SUA din Ierusalim au fost în contact cu familia îndoliată.

Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967, a fost martora unei creșteri a violențelor, mai ales după izbucnirea războiului dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas din Fâșia Gaza, începând cu 7 octombrie. În acest context tensionat, moartea tânărului Ajaq adaugă un nou nivel de urgență în apelurile internaționale pentru restabilirea păcii și dreptății.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;