Kamala Harris Solicită Încetarea Imediată a Focului în Gaza și Critică Israelul pentru Situația Umanitară

Kamala Harris Solicită Încetarea Imediată a Focului în Gaza și Critică Israelul pentru Situația Umanitară

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a făcut un apel puternic pentru încetarea conflictului din Fâșia Gaza, subliniind necesitatea unei pauze umanitare de cel puțin șase săptămâni care să permită ajutor umanitar și eliberarea ostaticilor. Într-un discurs emoționant la un eveniment de comemorare în Selma, Alabama, Harris a evidențiat condițiile grele cu care se confruntă populația din Gaza și a cerut guvernului israelian să intensifice eforturile pentru a facilita livrarea de ajutoare.

"Oamenii din Gaza mor de foame. Condiţiile sunt inumane și umanitatea noastră comună ne obligă să acționăm," a afirmat Harris, adăugând că "Nu există scuze" pentru întârzierea ajutorului umanitar. Vicepreședinta a insistat că Hamas trebuie să accepte propunerea mediatorilor - Qatar, Statele Unite, Egipt - care include o încetare a focului și eliberarea ostaticilor în schimbul prizonierilor palestinieni.

Israelul, care anterior acceptase în principiu elementele acordului, a fost criticat pentru boicotarea discuțiilor de încetare a focului și pentru impunerea de restricții asupra ajutoarelor. Harris a subliniat importanța deschiderii de noi puncte de trecere și eliminarea restricțiilor inutile, pentru a permite un flux mai mare de ajutor umanitar.

Declarațiile vicepreședintei americane reprezintă cea mai virulentă critică adresată Israelului de un înalt oficial american până în prezent, reflectând o schimbare în abordarea SUA față de situația din Orientul Mijlociu.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;