SUA Contrazic Acuzațiile Rusiei: Nicio Legătură Ucraineană în Atacul de la Moscova

SUA Contrazic Acuzațiile Rusiei: Nicio Legătură Ucraineană în Atacul de la Moscova

Administrația Statelor Unite ale Americii a clarificat poziția sa în legătură cu recentul atac terorist din Moscova, respingând orice presupusă implicare a Ucrainei. Vicepreședinta Kamala Harris a subliniat într-un interviu că nu există "nicio dovadă" care să sugereze vreo participare ucraineană și a atribuit întreaga responsabilitate grupării jihadiste Statul Islamic.

Incidentul sângeros, care a șocat capitala rusă, s-a soldat cu un număr tragic de victime, cifra oficială fiind de cel puțin 143 de morți. Declarațiile vin în urma acuzațiilor formulate de președintele rus Vladimir Putin, care a insinuat că atacatorii ar avea legături cu Ucraina.

Purtătoarea de cuvânt a Consiliului național al securității SUA, Adrienne Watson, a insistat de asemenea că Statul Islamic este unicul responsabil pentru atrocitate, subliniind că gruparea a revendicat atacul prin intermediul platformei de comunicare Telegram. Atacul a fost descris de teroriști ca fiind parte a "războiului" împotriva țărilor care combat islamul.

În plus, Statele Unite au dezvăluit că au avertizat anterior Rusia cu privire la posibilitatea unui atentat terorist care ar putea avea loc în locuri cu adunări mari de oameni la Moscova. Cu toate acestea, Putin a respins avertismentele ca fiind un act de "șantaj" și o tentativă de intimidare și destabilizare.

Această dezvăluire aduce în atenție importanța colaborării internaționale în combaterea terorismului și necesitatea unei analize obiective a informațiilor de securitate, departe de acuzații nefondate și speculații politice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;