SUA Răspund Atacurilor Houthi din Yemen: Secretarul Apărării Supervizează Operațiunile din Spital

SUA Răspund Atacurilor Houthi din Yemen: Secretarul Apărării Supervizează Operațiunile din Spital

În ciuda provocărilor de sănătate, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost implicat activ în coordonarea răspunsului militar al Statelor Unite la atacurile recente ale miliției houthi din Yemen, chiar și din spital, unde a fost internat din cauza unor complicații postoperatorii. Casa Albă a subliniat angajamentul ferm al administrației Biden de a preveni escaladarea tensiunilor și a răspunde cu măsuri adecvate la amenințările la adresa securității maritime.

Loviturile coordonate americano-britanice asupra instalațiilor militare houthi au fost efectuate ca ripostă la atacurile îndreptate spre navele din Marea Roșie. Această acțiune militară vine în urma unui avertisment final emis de Statele Unite către rebelii houthi, avertisment care a fost ignorat prin lansarea unui atac în ziua de marți. Președintele Biden, informat în timp real despre desfășurarea evenimentelor, a aprobat opțiunile de răspuns prezentate de echipa sa de securitate națională.

În contextul acestor evenimente, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție care cere încetarea imediată a atacurilor houthi asupra navelor comerciale, subliniind dreptul statelor membre de a-și apăra navele. Deși Rusia s-a abținut de la vot, rezoluția reflectă o poziție internațională comună împotriva amenințărilor la adresa securității maritime.

Casa Albă insistă că nu dorește un război cu Yemenul sau un conflict de orice fel, ci doar securitatea și stabilitatea regiunii. Evaluarea daunelor provocate de bombardamentele recente este în curs, iar administrația Biden este încrezătoare că acțiunile întreprinse sunt în conformitate cu atribuțiile legale ale președintelui.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;