Pentagonul dezvăluie originea OZN-urilor: Teste militare, nu vizitatori extratereștri

Pentagonul dezvăluie originea OZN-urilor: Teste militare, nu vizitatori extratereștri

Într-un efort de a clarifica numeroasele rapoarte despre obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), Pentagonul a emis recent un raport care demontează teoriile conspirației privind vizitele extraterestre. Raportul, adresat Congresului SUA, susține că majoritatea OZN-urilor observate în decursul anilor au fost de fapt avioane de spionaj și tehnologie spațială avansată testate în secret de către guvernul american.

Aceste constatări vin în urma unei analize amănunțite a cazurilor semnalate, în special cele din anii 1960, o perioadă în care raportările de OZN-uri au fost în mod deosebit de frecvente. Deși mulți credincioși în fenomenul OZN au sperat la confirmarea existenței vieții extraterestre, raportul clarifică faptul că nu există dovezi care să susțină astfel de întâlniri.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, a subliniat că investigațiile efectuate la toate nivelurile de clasificare nu au relevat decât identificări greșite ale unor obiecte și fenomene obișnuite. Cu toate acestea, cercetătorii sunt conștienți că aceste dezvăluiri nu vor eradica credințele populare legate de extratereștri, alimentate în mare măsură de cultura pop și de conținutul vast disponibil pe internet și pe rețelele de socializare.

În ciuda demersurilor oficiale de a oferi o explicație rațională, un sondaj Gallup din 2021 arată că procentul americanilor care cred în vizitele extraterestre pe Pământ a crescut, ajungând la peste 40%. Acest fenomen cultural este atribuit în parte și relatărilor persistente despre presupusele activități secrete ale guvernului de recuperare și cercetare a tehnologiei extraterestre.

Pentagonul, prin Biroul de Soluționare a Anomaliilor în toate domeniile (AARO), a promis că va continua să publice rapoarte și să investigheze aparițiile și zvonurile mai recente despre OZN-uri, menținând astfel o abordare transparentă în această problemă complexă și adesea controversată.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;