Pentagonul raportează lansarea unei arme spațiale de către Rusia

Pentagonul raportează lansarea unei arme spațiale de către Rusia

Pentagonul a anunțat că Rusia a lansat o presupusă armă spațială pe orbita joasă a Pământului, care este capabilă să atace alţi sateliţi. Lansarea a avut loc pe 16 mai și a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder. Satelitul rus se află acum pe aceeași orbită cu un satelit guvernamental american.

Ryder a menționat că aceasta nu este prima oară când Rusia desfășoară astfel de arme spațiale, făcând referire la incidente similare din 2019 și 2022. Deși nu a confirmat direct o amenințare pentru satelitul american, a subliniat că este o responsabilitate a SUA să protejeze și să apere domeniul spațial.

În contextul tensiunilor internaționale, reprezentantul SUA la ONU, Robert Wood, a acuzat Rusia de manipulare, după ce aceasta a depus o rezoluție în Consiliul de Securitate împotriva unei curse a înarmării în spațiu, care nu a obținut suficient sprijin. Wood a subliniat opoziția anterioară a Rusiei față de o rezoluție SUA împotriva armelor nucleare în spațiu.

Rusia, prin vocea președintelui Vladimir Putin, a negat intențiile de desfășurare a armelor nucleare în spațiu, în timp ce SUA, cu președintele Joe Biden la conducere, au asigurat că nu există un pericol nuclear pentru cetățenii americani sau pentru populația lumii.

Pentagonul și-a exprimat intenția de a continua monitorizarea situației pentru a menține un mediu spațial stabil și durabil.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;