Lloyd Austin, șeful Pentagonului, își cere scuze pentru spitalizarea secretă și promite mai multă transparență

Lloyd Austin, șeful Pentagonului, își cere scuze pentru spitalizarea secretă și promite mai multă transparență

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a făcut un act de contriție public, recunoscând că nu a procedat corect prin nedeclararea stării sale de sănătate și spitalizarea secretă, generând astfel o controversă majoră în SUA. În vârstă de 70 de ani, Austin a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru cancer la prostată la sfârșitul lunii decembrie 2023, urmată de complicații care au necesitat reinternarea sa.

Într-o conferință de presă, prima după întoarcerea la serviciu, Austin a declarat: „Nu am procedat corect. Ar fi trebuit să-l informez pe președintele Joe Biden despre diagnosticul meu de cancer. Îmi asum întreaga responsabilitate și prezint scuze colegilor și americanilor.” Această recunoaștere vine după ce a ieșit la iveală că nici Pentagonul, nici Casa Albă nu au fost informate despre starea sa de sănătate până la trei zile după reinternarea sa, iar publicul a fost informat și mai târziu.

În ciuda acestei situații, Austin a asigurat că nu a existat un vid de autoritate și că va lucra la îmbunătățirea protocoalelor de informare pentru a asigura transparența și a preveni astfel de situații în viitor. „Vreau să fie clar că nu a existat niciun vid de autoritate”, a spus Austin, adăugând că încă mai are dureri și că recuperarea sa va dura ceva timp.

Lloyd Austin a promis să fie „cât mai transparent posibil” și a recunoscut că, deși este o persoană retrasă, funcția pe care o deține presupune sacrificarea unei părți din intimitate. În lumina acestei experiențe, Austin a subliniat importanța transparenței și comunicării în cadrul funcțiilor de conducere, mai ales în contextul securității naționale.

Președintele Biden a exprimat încredere în secretarul său al Apărării, dar a menționat că a fost „inadecvat” să nu fie informat despre gravitatea bolii lui Austin. Incidentul a determinat revizuirea protocoalelor de informare atât la Pentagon, cât și la Casa Albă, pentru a asigura o mai bună cunoaștere a situației în cazul oricărui transfer momentan de putere.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;