Secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, Reapare în Public După Spitalizarea Secretă și Reafirmă Sprijinul pentru Ucraina

Secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, Reapare în Public După Spitalizarea Secretă și Reafirmă Sprijinul pentru Ucraina

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a făcut marți prima apariție publică după o spitalizare neanunțată, vorbind de acasă prin videoconferință la o reuniune crucială pentru susținerea Ucrainei. În ciuda recentei sale intervenții chirurgicale pentru cancer la prostată și a complicațiilor ulterioare, Austin a subliniat angajamentul ferm al SUA față de Ucraina, cerând sisteme antiaeriene suplimentare pentru țara aflată în conflict.

La vârsta de 70 de ani, Lloyd Austin a fost internat inițial pe 22 decembrie și ulterior pe 1 ianuarie pentru complicații, inclusiv o infecție urinară. Detaliile spitalizării sale au fost dezvăluite cu întârziere, stârnind critici din partea mass-media și a congresmenilor republicani. În ciuda acestui incident, Austin a condus, chiar și de pe patul de spital, operațiuni cruciale, inclusiv loviturile aeriene asupra rebelilor houthi din Yemen.

În timpul reuniunii video, unde a fost prezent și ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, Austin nu a menționat nimic despre starea sa de sănătate. În schimb, a insistat asupra importanței securității globale și a necesității de a sprijini Ucraina în fața agresiunii. Mesajul transmis de participanții reuniunii a fost unul de solidaritate și unitate în continuarea susținerii pentru Ucraina.

După externarea sa pe 15 ianuarie, Austin continuă să lucreze de acasă, iar medicii săi sunt optimiști în privința recuperării sale complete și a prognosticului său de cancer, considerat "excelent". Acest incident subliniază importanța transparenței și comunicării în cadrul administrației SUA, mai ales în situații care implică figuri cheie în securitatea națională.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;