Lloyd Austin, Secretarul Apărării al SUA, se recuperează după o spitalizare secretă

Lloyd Austin, Secretarul Apărării al SUA, se recuperează după o spitalizare secretă

Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, a fost recent externat din Spitalul Naţional Militar Walter Reed, după ce a petrecut două săptămâni în spital din cauza unor complicaţii postoperatorii. Spitalizarea sa a fost iniţial ținută secretă, chiar și față de comandamentul militar și administrația președintelui Joe Biden, fapt care a stârnit controverse în rândul oficialilor și a opiniei publice.

În vârstă de 70 de ani, Austin a fost diagnosticat cu cancer de prostată în urma unui control de rutină efectuat în luna decembrie. A suferit o intervenţie chirurgicală, după care a dezvoltat o infecţie care a necesitat reinternarea sa la 1 ianuarie și transferul la terapie intensivă din cauza durerilor la un picior.

În timp ce se afla în spital, Austin a continuat să își exercite atribuțiile, coordonând operațiuni militare și participând la reuniuni la distanță. Președintele Biden a exprimat încredere în capacitatea lui Austin de a-și îndeplini funcția, în ciuda erorii de judecată de a nu informa despre starea sa de sănătate.

Incidentul a determinat administrația să revizuiască procedurile privind modul în care informațiile despre sănătatea membrilor cabinetului sunt comunicate. A fost inițiată o anchetă oficială de către Comisia Serviciilor Armate, iar membrii cabinetului au fost instruiți să notifice imediat în cazul în care sunt incapabili să-și îndeplinească atribuțiile.

Austin va lucra de acasă în perioada convalescenţei, iar rolul său va fi parțial preluat de adjuncta sa, Kathleen Hicks. Încă nu este clar când se va întoarce la birou și cum va influența tratamentul pentru cancer activitatea sa viitoare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;