Secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, Externat și În Stare Bună După Spitalizare

Secretarul Apărării SUA, Lloyd Austin, Externat și În Stare Bună După Spitalizare

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a revenit la îndeplinirea îndatoririlor sale după ce a fost externat din spital, unde a fost tratat pentru o problemă la vezica urinară. Potrivit unui comunicat al Pentagonului, Austin se recuperează și va lucra de la distanță în perioada imediat următoare.

Internarea lui Austin la Centrul medical militar Walter Reed a survenit duminică și a fost necesară pentru o urgență medicală. În ciuda acestei peripeții, prognosticul pentru tratamentul său împotriva cancerului de prostată rămâne "excelent", conform declarațiilor medicilor săi.

În vârstă de 70 de ani, Austin a avut parte de atenție sporită din partea medicilor, având în vedere antecedentele sale medicale, inclusiv mai multe spitalizări anterioare care au fost inițial ținute secrete. Acestea au generat controverse și critici din partea opoziției, care l-au acuzat pe secretar de neglijarea responsabilităților sale, în special după ce s-a descoperit că nici președintele Joe Biden nu a fost informat în timp util.

Cu toate acestea, Casa Albă și Congresul au fost asigurate că starea de sănătate a lui Austin este monitorizată îndeaproape și au fost informate înainte de ultima sa spitalizare. Recuperarea sa rapidă permite reluarea activităților, inclusiv participarea la reuniuni importante cum ar fi cea a miniștrilor apărării din NATO și întâlnirea grupului de contact pentru Ucraina.

Austin este așteptat să se întoarcă la Pentagon spre finalul săptămânii și, de asemenea, să depună mărturie în fața Congresului legat de gestionarea informațiilor privind starea sa de sănătate anterioară.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;