Salvamontiștii Maramureșului Salvează Doi Cetățeni Ucraineni din Munți

Salvamontiștii Maramureșului Salvează Doi Cetățeni Ucraineni din Munți

Într-un act eroic de salvare în Munții Maramureșului, echipa Salvamont și Poliția de Frontieră au reușit să localizeze și să recupereze doi cetățeni ucraineni care se aflau într-o situație de risc major. Inițial, misiunea a fost declanșată pentru a căuta un tânăr de 22 de ani din Ucraina, care a fugit de încorporarea impusă de situația de conflict din țara sa.

Surprinzător, salvatorii au descoperit nu unul, ci doi bărbați, epuizați, uzi și în stare de hipotermie ușoară, după ce au traversat granița în condiții meteo nefavorabile. Un al treilea bărbat, care făcea parte din grupul inițial, a decis să se întoarcă în Ucraina și nu a mai trecut frontiera.

Salvamontiștii au fost alertați marți seară de soția tânărului de 22 de ani, care a raportat dispariția acestuia. Intervenția rapidă și eficientă a echipelor de căutare și salvare a fost crucială pentru supraviețuirea celor doi ucraineni. După ce au fost găsiți, victimele au fost predate echipajelor medicale care au venit în sprijin.

Comunicarea în timpul operațiunii de salvare a fost dificilă, realizându-se exclusiv prin telefoane satelitare, zona montană fiind lipsită de semnal telefonic și de conexiune la stațiile UHF. Acest incident subliniază riscurile pe care le presupune traversarea ilegală a granițelor, mai ales în condiții de munte și vreme rea.

Această operațiune de salvare evidențiază curajul și dedicarea salvamontiștilor și polițiștilor de frontieră, care sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru a salva vieți, indiferent de circumstanțe.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;