Salvare Miraculoasă în Munții Piatra Craiului: Studentă din Cehia Găsită în Hipotermie Credea că a Ajuns în Rai

Salvare Miraculoasă în Munții Piatra Craiului: Studentă din Cehia Găsită în Hipotermie Credea că a Ajuns în Rai

Un caz impresionant de supraviețuire a avut loc în Munții Piatra Craiului, unde o tânără studentă din Cehia, în vârstă de 24 de ani, a fost salvată în ultimul moment de echipa Salvamont Zărnești. Incidentul a avut loc joi, 8 februarie 2024, când studenta, care studiază în București, s-a aventurat pe munte fără echipament adecvat și cu telefonul aproape descărcat.

În timp ce noaptea se apropia, tânăra a realizat că s-a rătăcit și a apelat la numărul de urgență 112, cerând ajutor. După două ore de căutări intense, salvamontiștii au reușit să o localizeze pe studentă aproape de vârful Turnu, la o altitudine de 1923 de metri, unde era în stare de somnolență și suferind de hipotermie.

Fără căciulă, mănuși sau lanternă, studenta a fost cuprinsă de panică și frig, ajungând să creadă că a decedat și că a ajuns în Rai, după ce a fost descoperită de salvatori. Această reacție emoționantă subliniază gravitatea situației în care se afla.

Salvatorii au aplicat imediat protocolul de urgență pentru cazurile de hipotermie, reușind să stabilizeze starea victimei. După câteva ore de îngrijire și eforturi susținute, tânăra a putut să meargă pe propriile picioare până în orașul Zărnești.

Acest incident servește drept un avertisment puternic pentru toți iubitorii de munte să nu subestimeze condițiile dificile de iarnă și să se echipeze corespunzător. Salvamontiștii îndeamnă publicul la prudență în alegerea traseelor montane și la informarea prealabilă prin Serviciile Salvamont.

Acest caz a avut un deznodământ fericit, dar nu toate poveștile de acest gen se termină la fel. Prin urmare, este esențial să ne amintim importanța pregătirii adecvate și a respectului față de natură și condițiile sale imprevizibile.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;