Eforturi eroice ale Salvamont pentru salvarea cetățenilor ucraineni rătăciți în Munții României

Eforturi eroice ale Salvamont pentru salvarea cetățenilor ucraineni rătăciți în Munții României

În ultimele zile, echipajele Salvamont din România au fost mobilizate în mai multe misiuni de salvare în zonele muntoase de la granița cu Ucraina, unde mai mulți cetățeni ucraineni s-au rătăcit și au avut nevoie de ajutor. Ultimul caz a fost cel al unui ucrainean găsit epuizat în Munții Oașului, după patru ore de căutări intense.

Misiunea de salvare a fost una dificilă, dat fiind terenul accidentat și condițiile meteorologice neprielnice. Zona în care s-a rătăcit ucraineanul include vârfurile stâncoase Piatra Bixadului și Piatra Vâscului, cunoscute pentru diferențele mari de nivel și văile înguste și adânci. Accesul a fost posibil doar cu vehicule off-road sau pe jos, ceea ce a complicat operațiunea de căutare.

Salvamontiștii au reușit să localizeze persoana dispărută, care era într-o stare avansată de epuizare fizică, dar, din fericire, viața nu îi era pusă în pericol. După o evaluare medicală inițială, victima a fost transportată în siguranță la un punct de întâlnire cu echipajul SMURD, unde a primit îngrijiri suplimentare și a fost supus procedurilor legale necesare.

Aceasta nu a fost singura operațiune de salvare a cetățenilor ucraineni din ultima perioadă. În Munții Maramureșului, două persoane au fost salvate marți, iar o a treia, din păcate, a fost găsită decedată într-o albie de râu. Inițial, cei doi supraviețuitori au susținut că al treilea bărbat s-a întors în Ucraina, dar ulterior s-a descoperit că l-au abandonat pe drum.

Aceste evenimente subliniază curajul și devotamentul echipelor Salvamont, care sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a oferi ajutor celor aflați în dificultate în zonele muntoase ale României.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;