Salvare dramatică în Munții Snowdonia: Femeie blocată pe o râpă după ce a alunecat împrăștiind cenușa tatălui

Salvare dramatică în Munții Snowdonia: Femeie blocată pe o râpă după ce a alunecat împrăștiind cenușa tatălui

Într-o încercare emoționantă de a-și onora tatăl, Kitty Harrison, o femeie de 32 de ani, a trăit momente de coșmar pe unul dintre cei mai înalți munți din Țara Galilor, Munții Tryfan. Incidentul, care a avut loc în pitorescul Parcul Național Snowdonia, a fost relatat de The Guardian și a captat atenția publicului prin dramatismul și finalul său fericit.

Kitty, asistentă medicală de profesie, a decis să împrăștie cenușa tatălui său pe vârful muntelui, un loc cu semnificație pentru familia ei. Însă, în timpul acestui act simbolic, a alunecat, pierzându-și echilibrul și a ajuns pe marginea îngustă a unei râpe abrupte. Timp de peste trei ore, Kitty a fost prinsă în această situație periculoasă, luptându-se cu frigul și cu teama de a nu fi găsită.

„Am trecut de la speranță la teamă și înapoi. Tremuram de frig și nu puteam să mișc niciun mușchi. Piciorul meu a alunecat, am căzut și am aterizat pe o margine îngustă. Mi-a fost frică că nu mă va găsi nimeni”, a mărturisit Harrison.

Salvarea a venit după ce echipa de salvamont, folosind GPS-ul telefonului mobil al lui Kitty, a localizat-o în terenul accidentat. Din cauza condițiilor dificile, inclusiv vânt puternic, elicopterul Pazei de coastă nu a putut ateriza aproape de locul accidentului. Un salvamontist curajos a coborât în rapel 30 de metri pentru a ajunge la femeia înfrigurată.

După o operațiune de salvare care a durat șapte ore, Kitty a fost în sfârșit în siguranță. „Nu aș fi putut ieși singură de acolo. Sunt niște eroi”, a spus ea, recunoscătoare față de salvatorii care i-au venit în ajutor.

Acest incident servește drept un memento că, deși natura poate fi un loc de refugiu și de onorare a celor dragi, este esențial să fim pregătiți pentru riscurile asociate cu terenurile montane accidentate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;