Peste 100 de Civili Evacuați din Avdiivka în Timp ce Conflictul Continuă să Devasteze Regiunea

Peste 100 de Civili Evacuați din Avdiivka în Timp ce Conflictul Continuă să Devasteze Regiunea

În mijlocul atacurilor intense și a situației disperate din Avdiivka, Ucraina a reușit să evacueze peste 100 de civili din zona de conflict, marcând un moment de speranță într-o perioadă plină de provocări. Avdiivka, o localitate situată periculos de aproape de teritoriile ocupate de forțele rusești, a devenit scena unor scene dramatice de evacuare, cu localnicii fugind din calea rușilor și semnalându-și dorința de a fi salvați prin fluturarea unor pânze albe.

Conform declarațiilor lui Pavlo Diachenko, ofițer de comunicare al poliției regionale Donețk, evacuarea a fost organizată și efectuată de poliția și armata ucraineană, deși a fost o operațiune riscantă datorită bombardamentelor continue ale Rusiei în zonă. "Oamenii erau rezidenți și știau unde să meargă. Totul a fost mai mult sau mai puțin planificat, dar ne-am confruntat cu imposibilitatea de a garanta securitatea completă în fața unui conflict atât de intens," a spus Diachenko.

Evacuarea vine ca un răspuns la condițiile inumane raportate de către civili, care au fost forțați de soldații ruși să rămână în subsoluri supraaglomerate, fără acces la nevoi de bază. Poliția ucraineană a început deja să investigheze aceste cazuri de tratament inuman.

Situația din Avdiivka rămâne gravă, cu un număr scăzut de civili care încă mai locuiesc în orașul devastat de conflict. Înainte de invazia la scară largă din 2022, orașul era casa a aproximativ 31.000 de locuitori, dar acum, potrivit guvernatorului regional Vadim Filashkin, mai puțin de 1.100 de civili au rămas.

Această operațiune de salvare evidențiază rezistența și curajul ucrainenilor în fața adversității și continuă să atragă atenția internațională asupra crizei umanitare care se desfășoară în Ucraina.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;