Broker de Top Implicat într-o Schema de Fraude cu Polițe RCA False

Broker de Top Implicat într-o Schema de Fraude cu Polițe RCA False

Un scandal major de fraudă informatică zguduie lumea asigurărilor din România. Un cunoscut broker de asigurări este acuzat că a pus la cale un sistem prin care a emis polițe RCA false, cauzând un prejudiciu de aproximativ 140.000 de euro unei societăți de asigurări. Contractul fraudulos a fost încheiat cu o instituție a statului român, mai exact cu Serviciul de Ambulanță București – Ilfov.

Conform anchetatorilor, brokerul, care lucra pentru compania Fast Broker, și-a folosit poziția pentru a manipula platforma electronică de emitere a polițelor RCA, determinând angajații să introducă date false pentru a emite polițe cu prime de asigurare diminuate. Ulterior, inculpatul modifica polițele, înscriind prime de asigurare majorate, pe care le remitea beneficiarului asigurat.

Această schemă a fost descoperită după ce o companie de asigurări a sesizat probleme cu peste 100 de polițe RCA pentru mașinile aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a demarat urmărirea penală pentru fraudă informatică în formă continuată și uz de fals.

Perchezițiile efectuate la sediul firmei de brokeraj și la domiciliile unor persoane fizice au adus la lumină amploarea fraudei, cu un prejudiciu estimat la peste 700.000 de lei. Acest caz ridică semne de întrebare serioase cu privire la securitatea și integritatea sistemului de asigurări din România și subliniază necesitatea unor măsuri de supraveghere mai stricte în acest sector.

Pe măsură ce ancheta continuă, rămâne de văzut care vor fi consecințele pentru toți cei implicați și care vor fi pașii urmați pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;