Cristiana Oprea: De la Arhitectură la Campionatul Mondial de Raliuri - Povestea Primei Românce-Pilot în WRC

Cristiana Oprea: De la Arhitectură la Campionatul Mondial de Raliuri - Povestea Primei Românce-Pilot în WRC

Cristiana Oprea, o femeie care a redefinit limitele în motorsportul românesc, a făcut istorie devenind prima româncă-pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC. Drumul său spre succes este un exemplu de ambiție și determinare, având în vedere că a intrat în lumea curselor de mașini de la o carieră complet diferită.

Cu o educație în Arhitectură și Urbanism, Cristiana nu a visat niciodată să devină pilot de curse în copilărie. Cariera ei în motorsport a început după ce a devenit PR-ul Federației de Automobilism Sportiv și ulterior copilot. Primul ei contact cu o mașină de curse a fost la vârsta de 23 de ani, când a primit oportunitatea de a pilota o Dacia Logan, oferită de pilotul George Grigorescu.

Implicarea sa în motorsport nu se oprește la competiții. Cristiana a fondat platforma „Femei în Motorsport”, care promovează participarea femeilor în automobilism și motociclism în România, inițiativă pentru care a fost premiată la Gala Societății Civile.

Experiența ei în cursele de raliu este plină de provocări și lecții valoroase. La Raliul Croației din 2022, a trecut prin cel mai serios accident de până acum, când mașina s-a răsucit la peste 100 km/h și a ajuns într-un șanț. Totuși, datorită siguranței mașinilor de raliu, Cristiana și copilotul ei nu au suferit nicio vătămare, iar incidentul a devenit o lecție importantă în cariera ei.

Cristiana Oprea își continuă drumul în motorsport cu noi obiective și visuri, inclusiv acela de a urca pe podiumul european. Povestea ei este o inspirație pentru mulți, demonstrând că nu este niciodată prea târziu pentru a urma o pasiune și a excela într-un domeniu dominat tradițional de bărbați.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;