Cristiano Ronaldo conduce clasamentul Forbes al celor mai bine plătiţi sportivi în 2024

Cristiano Ronaldo conduce clasamentul Forbes al celor mai bine plătiţi sportivi în 2024

Cristiano Ronaldo a fost desemnat de revista Forbes ca fiind cel mai bine plătit sportiv al planetei în anul 2024, cu venituri totale estimate la 260 de milioane de dolari. Acesta este pentru a patra oară când fotbalistul portughez ocupă prima poziție în acest clasament.

Pe locul secund se află jucătorul spaniol de golf Jon Rahm, care a acumulat 218 milioane de dolari după ce s-a alăturat circuitului LIV Golf, finanțat de Arabia Saudită. Lionel Messi, fotbalistul argentinian, se poziționează pe treapta a treia, cu 135 de milioane de dolari, după transferul său la echipa Inter Miami din Major League Soccer.

Lista Forbes include și alte nume sonore din lumea sportului, precum baschetbalistul LeBron James, care ocupă locul patru cu 128.2 milioane de dolari, urmat de Giannis Antetokounmpo cu 111 milioane de dolari și Kylian Mbappé cu 110 milioane de dolari. Neymar, Karim Benzema, Stephen Curry și Lamar Jackson completează topul celor mai bine plătiți zece sportivi, fiecare cu venituri de peste 100 de milioane de dolari.

Această ierarhie evidențiază nu doar performanțele sportive, ci și capacitatea atleților de a genera venituri semnificative prin contracte de sponsorizare și alte inițiative comerciale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;