Olandeză de 29 de ani va fi eutanasiată în urma suferinței psihice

Olandeză de 29 de ani va fi eutanasiată în urma suferinței psihice

Zoraya ter Beek, o tânără olandeză în vârstă de 29 de ani, a primit aprobarea finală pentru a fi eutanasiată, după un proces de trei ani și jumătate. Ter Beek, care suferă de depresie cronică, anxietate, traume și o tulburare de personalitate nespecificată, a luat această decizie în contextul legislației din Țările de Jos care permite moartea asistată în cazuri de „suferințe insuportabile fără nicio perspectivă de ameliorare”.

Cazul ei a generat controverse și discuții ample, atât în Țările de Jos, cât și la nivel internațional, despre legalitatea și etica eutanasiei în cazul afecțiunilor psihice. În ciuda criticilor și a mesajelor negative primite, inclusiv sugestii religioase și promisiuni de vindecare, Ter Beek rămâne hotărâtă în decizia ei, subliniind că a fost un proces lung și bine reglementat.

Ea a fost diagnosticată și cu autism și a încercat numeroase tratamente, inclusiv terapii de vorbire, medicamente și terapie electroconvulsivă, fără a obține îmbunătățirea sperată. În urma evaluărilor medicale riguroase, Zoraya ter Beek se pregătește pentru procedura de eutanasiere care va avea loc în locuința ei, în prezența partenerului său.

Țările de Jos, care au legalizat sinuciderea asistată din 2001, au înregistrat o creștere a numărului de cazuri de eutanasie, inclusiv pentru suferințe psihice, reprezentând aproximativ 1,5% din totalul deceselor prin eutanasie în 2023. Ter Beek a anunțat că își va închide toate conturile de pe rețelele sociale înainte de procedură, exprimându-și recunoștința pentru înțelegere și susținere.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;