Percheziții la Parlamentul European în cadrul anchetei privind ingerințele rusești

Percheziții la Parlamentul European în cadrul anchetei privind ingerințele rusești

Autoritățile judiciare din Belgia și Franța au efectuat o serie de percheziții la birourile și domiciliile unor angajați ai Parlamentului European, în cadrul unei anchete ample privind suspiciuni de ingerință rusească și de corupție. Anchetatorii au vizat în mod special birourile și locuința unui fost asistent parlamentar, care este suspectat de a fi răspândit propaganda rusă prin intermediul site-ului de informații Vocea Europei.

Procuratura federală belgiană a anunțat că ancheta a fost declanșată în aprilie și se concentrează pe posibile infracțiuni de ingerință, corupție pasivă și participare într-o organizație criminală. Conform surselor judiciare, persoana vizată este un fost asistent parlamentar al europarlamentarului german Maximilian Krah, membru al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). În prezent, acesta este consilier al europarlamentarului olandez Marcel de Graaff.

Serviciile de informații din Belgia au confirmat implicarea unei rețele de influență proruse care a încercat să influențeze Parlamentul European și alegerile europene. În contextul acestor descoperiri, au fost interzise activitățile a patru companii media acuzate de propagandă pro-rusă.

Ancheta continuă, iar Parlamentul European a declarat că va colabora pe deplin cu autoritățile pentru a asigura cursul justiției.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;