Exploatarea minorilor: Cazul șocant al copilului ținut în cușcă și forțat să muncească la o stână din Brașov

Exploatarea minorilor: Cazul șocant al copilului ținut în cușcă și forțat să muncească la o stână din Brașov

Un caz tulburător de exploatare a minorilor a ieșit la iveală în județul Brașov, unde un copil a fost ținut în condiții inumane și forțat să muncească la o stână timp de patru ani. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au efectuat percheziții la două așezări pastorale, descoperind realitatea cruntă în care trăia victima minoră.

În perioada 2018 - 2022, copilul a fost supus unor condiții de muncă deosebit de grele, fiind agresat în mod repetat și adăpostit într-o cușcă lipsită de minime condiții de igienă. Această formă de sclavie modernă a fost pusă în practică de un proprietar de stâne din zonă, care acum este cercetat pentru trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

Audierile au loc la sediul DIICOT Brașov, iar acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov. Acest caz nu este unul izolat, ci amintește de alte situații similare de exploatare și abuz, punând sub semnul întrebării sistemele de protecție a copilului și de monitorizare a condițiilor de muncă în zonele rurale.

În timp ce ancheta este în desfășurare, comunitatea locală și societatea în ansamblu sunt chemate să reflecteze asupra măsurilor necesare pentru a preveni astfel de cazuri și a oferi un mediu sigur și protejat pentru toți minorii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;