Exploatarea Muncii și Traficul de Persoane: Un Caz Șocant În Spania

Exploatarea Muncii și Traficul de Persoane: Un Caz Șocant În Spania

Un caz grav de trafic de persoane și exploatare prin muncă a fost adus la lumină în Spania, implicând trei cetățeni români ca principalii suspecți. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), ancheta a început în februarie 2024, când polițiștii din Dolj au semnalat posibila reținere ilegală a unor români în provincia Alicante.

Victimele, patru cetățeni români din județele Dolj și Teleorman, au fost exploatate prin muncă timp de peste doi ani, fără să primească remunerația cuvenită. Mai mult, liderul grupării, un tânăr de 25 de ani, le-a confiscat actele de identitate și i-a supus la amenințări și violențe fizice.

Într-un caz uluitor, una dintre victime a fost forțată să plătească 90.000 de euro pentru o presupusă datorie de doar 100 de euro. Aceasta a primit sume derizorii pentru mâncare, în timp ce muncea pe terenuri agricole din Spania și Franța. Banii câștigați de victime erau depuși în conturi bancare ale membrilor grupării sau ale rudelor acestora.

Perchezițiile efectuate la domiciliul liderului grupării au dus la confiscarea a 1.650 de euro și 1.800 de lei în numerar, precum și a mai multor extrase de cont bancar care indicau un sold cumulat de peste 130.000 de euro. Acești bani proveneau din transferurile bancare efectuate de companiile agricole franceze pentru munca depusă de victime.

Cei trei suspecți, cu vârste între 24 și 47 de ani, au fost reținuți și predați Judecătoriei de Instrucție din Novelda. Investigațiile continuă, existând posibilitatea identificării altor victime ale acestei grupări infracționale.

Acest caz evidențiază problemele grave legate de traficul de persoane și exploatarea muncii în străinătate, subliniind importanța colaborării internaționale în combaterea acestor infracțiuni.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;