Scandal sexual la Liceul "Lucian Blaga" din București: Profesor reținut pentru relație cu o elevă

Scandal sexual la Liceul "Lucian Blaga" din București: Profesor reținut pentru relație cu o elevă

În centrul unui scandal sexual care zguduie comunitatea educațională, un profesor de la prestigiosul Liceu Teoretic „Lucian Blaga” din București a fost reținut sub acuzația de viol. Acuzat de a întreține o relație nepotrivită cu o elevă de 17 ani, profesorul în vârstă de 62 de ani se confruntă acum cu rigorile legii.

Evenimentele au luat o întorsătură dramatică pe data de 12 aprilie, când polițiștii Secției 9, sub îndrumarea unui procuror specializat în abuzuri sexuale împotriva minorilor, au efectuat percheziții la domiciliul bărbatului, punând în executare un mandat de aducere. Directorul liceului a fost cel care a alertat autoritățile după ce imagini controversate cu profesorul și eleva au început să circule în spațiul public.

Ancheta a dezvăluit că relația dintre cei doi ar fi început în decembrie 2023, când fata avea doar 17 ani. În ciuda vârstei sale mature, profesorul pare să fi încălcat grav încrederea și etica profesională, implicându-se într-o relație cu una dintre elevele sale.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a intervenit prompt, anunțând că a început cercetarea prealabilă a faptelor presupuse și că a fost inițiat un dialog cu părinții și elevii liceului pentru a gestiona situația delicată.

Comunitatea școlară și părinții sunt în stare de șoc, iar acest caz a stârnit un val de îngrijorare privind siguranța și protecția copiilor în instituțiile de învățământ. În timp ce profesorul se află în custodia poliției, ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile și circumstanțele acestui caz tulburător.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;