Percheziții ample la Poliția Locală Sector 1 într-un caz de corupție

Percheziții ample la Poliția Locală Sector 1 într-un caz de corupție

Poliția Locală Sector 1 este subiectul unei anchete ample desfășurate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), vizând acuzații de luare de mită și trafic de influență. Anchetatorii s-au concentrat pe percheziții în cadrul instituției, unde sunt vizați inclusiv șefi ai Poliției Locale, suspectați că au primit sume de până la 20.000 de euro de la patronii teraselor și cluburilor pentru a facilita obținerea autorizațiilor de funcționare.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a confirmat pe rețelele de socializare că perchezițiile au avut loc și a subliniat că acestea sunt o continuare a demersurilor de săptămâna trecută când DGA a suspendat 12 polițiști locali pentru fapte similare. În urma perchezițiilor, patru dintre polițiști au fost inculpați și se află sub control judiciar, în timp ce alți opt sunt cercetați în calitate de suspect.

DNA a efectuat percheziții la opt adrese din București, inclusiv la sediul Poliției Locale Sector 1, precum și la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Anchetatorii au atenționat asupra necesității de a evita dezinformarea opiniei publice în legătură cu activitatea instituției și modalitatea de desfășurare a urmăririi penale.

Această anchetă vine în contextul în care polițiștii locali sunt acuzați că luau mită de la diferiți comercianți, inclusiv patroni de localuri, pentru a nu aplica sancțiuni. Suma cerută varia între 1.000 și 14.000 de euro, conform surselor judiciare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;