Operațiune Amplă în Ungaria: Complot pentru Lovitură de Stat Dejucat de Poliție

Operațiune Amplă în Ungaria: Complot pentru Lovitură de Stat Dejucat de Poliție

Autoritățile maghiare au dejucat un complot care viza răsturnarea ordinii constituționale în Ungaria, reținând mai multe persoane implicate în acest plan audacios. O acțiune coordonată a poliției a avut loc în mai multe locații din țară, inclusiv în Budapesta, rezultând în reținerea a 11 suspecți și confiscarea unui arsenal de arme.

Conform Biroului Național de Investigații al Poliției din Ungaria, grupul infracțional plănuia să declanșeze o preluare armată a puterii și să instaureze o așa-zisă "Ungarie Scitică". În noiembrie anul trecut, membrii grupului au difuzat un videoclip unde discutau despre înarmarea "trupelor militare naționale libere" și despre arestarea foștilor și actualilor membri ai guvernului.

Perchezițiile au avut loc în zece locații diferite, implicând aproximativ 150 de polițiști. În cadrul acestor raiduri, au fost descoperite arme de foc, inclusiv puști AK-47, muniție, arme cu gloanțe de cauciuc și pistoale cu aer comprimat. De asemenea, au fost găsite documente care neagă existența statului maghiar, precum și documente false, inclusiv pașapoarte pentru imunitate diplomatică.

Printre cei reținuți se numără un bărbat de 88 de ani, demonstrând că vârsta nu este un impediment în fapte de natură subversivă. Acesta, împreună cu ceilalți membri ai grupului, se confruntă acum cu acuzații serioase care pot duce la pedepse severe.

Acțiunea promptă a poliției a prevenit o potențială criză politică și a asigurat menținerea stabilității în Ungaria. Ancheta continuă pentru a determina întreaga amploare a complotului și pentru a identifica eventuale conexiuni internaționale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;